Velika noč in domača potica

Pa smo spet tu. Bliža se še ena od Velikih noči in koliko jih še s polno hitrostjo prihaja. Poleg obarvanih pirhov, ki krasijo naše mize, je to seveda tudi popoln čas za potico in dober babičin šarkelj. Potica je slovenska kulinarična posebnost, na katero smo lahko ponosni.  Na Slovenskem se je potica pojavila že […]

Čas krofov, čas sladkanja

Kaj je boljšega kot jutro na pustni dan. Zbudimo se, skuhamo kavo, zbudimo otroke kateri z nasmehom na obrazu privlečejo vso možno kramo oblačil na jedilno mizo in te prosijo da jih “namaškaraš”. Po dobri uri preždeti v kopalnici, katero bomo počistili raznih šmink in bleščic že kasneje, se skupaj z “namaškaranimi” otroci odpravimo po […]

Kako preveriti uporabnost jajca?

Vzelo bo le pol minute, če ne še manj, da preverite ali je jajcu katerega nameravate uporabiti potekel rok uporabe ali pa je na dobri poti do tega. KAKO? V manjšo posodo natočite toliko vode, da lahko jajce v njem plava. Vanjo nežno položite jajce. Če se je jajce potopilo na dno in se uleglo, […]

“Naked” ali gola torta

Naked cake - slasčičarna Cukrček

Vsi smo vajeni tradicionalnih poročnih ali navsezadnje tudi rojstnodnevnih tort, premazane z belo smetano, ali belim fondantom.  Kdaj pa kdaj se kdo odloči za drugačen pristop in se odloči za torto z barvnim prelivom. Ali ste kdaj naleteli na idejo o torti brez premaza? No, naj vam predstavim novi trend, ki se je začel iz […]